15/2/12

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΜΑΛΛΙΩΝ


Το άγχος και η στενοχώρια δεν βλάπτει μόνο την ψυχική ισορροπία, δεν καθρεφτίζεται μόνο στο βλέμμα και στο προσωπό μας, αλλά και στα μαλλιά μας.
Μαλλιά θαμπά, χωρίς νεύρο, μαλλιά που πέφτουν, πολλές φορές είναι ένδειξη κακής ψυχικής και σωματικής υγείας.
Και όταν το σώµα µας κάποια στιγµή αρχίσει να διαµαρτύρεται µε πονοκεφάλους, ατονίες και ζαλάδες, µαύρους κύκλους, κουρασµένο δέρµα, θαµπά µαλλιά και οι αντοχές αρχίζουν να παίρνουν την κατιούσα, τότε καταφεύγουµε στις έτοιµες βιταµίνες µε µορφή χαπιών και στα τονωτικά.

Ακόμα και η πιτυρίδα οφείλεται συχνά τόσο στο στρες όσο και στην κούραση.Η κακή μας διάθεση είναι πιθανό να προκαλέσει τρίχοπτωση.
Ενα απαλό μασάζ στο κεφάλι δεν θα χαλαρώσει μόνο εσάς τούς ίδιους, αλλά είναι πολύ ευεργετικό και για τα μαλλιά σας, αφού ή λάμψη των μαλλιών δεν οφείλεται μόνο στην καλή υγεία τίς τρίχας, αλλά και του δέρματος του κεφαλιού.
Κάθε βράδυ είναι απαραίτητο ένα επιμελημένο καί σωστό χτένισμα, με τη βοήθεια μιας μαλακής φαρδιάς βούρτσας ή μιας χτένας με αραιά δόντια. Πρέπει επίσης να είναι καθαρά και να αναπνέουν, να τα προστατεύουμε όσο μπορούμε από το καυσαέριο και τον καπνό του τσιγάρου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger