15/2/12

ΑΙΤΙΕΣ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ


Ποιό είναι το αίτιο της τριχόπτωσης;
Δεν υπάρχει ΕΝΑ αίτιο για την τριχόπτωση. Είναι δυνατόν να οφείλεται σε μια εντελώς περιστασιακή και άνευ σημασίας συνήθως κατάσταση, όπως είναι ο υψηλός πυρετός μετά απο μια μόλυνση, ή να είναι άγνωστης αιτιολογίας όπως η ανδρογεννετική αλωπεκία ή ακόμη να υποκρύπτεται μια σοβαρή ορμονική διαταραχή, που απλά εκδηλώνεται με αυτόν τον τρόπο.

Αλλες αίτίες είναι οι εξής

.ΑΙΤΙΕΣ ΠΤΩΣΗΣ ΜΑΛΛΙΩΝ
1. Αναιμία . 2. Ορμονικά προβλήματα
3.Λανθασμένη δίαιτα
4. Στρές 5. Χορτοφαγία
6. Κατάπτωση ηθική-στρες
7. Λήψη φαρμάκων
.8.Κληρονομηκότητα

Κάθε τρίχα έχει στη ρίζα της ορμονικούς δέκτες.
Μέσωαυτών οι ορμόνες που προσκολλώνται εκεί καθορίζουν τη
ζωή της τρίχας.Προσέχετε διαίτερα τη διατροφή σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ειδικά αν έχετε μείωση σιδήρου και βιταμινών.
Οι ανδρικές ορμόνες, τα ανδρογόνα, επιταχύνουν την εξέλιξη του κύκλου και μειώνουν τη ζωή των μαλλιών. Σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας τα μαλλιά γεννιώνται, αναπτύσσονται αλλά και πεθαίνουν.
Είναι μία φυσιολογική διαδικασία ανανέωσης των τριχών που εμφανίζεται σε όλους τους ανθρώπους, με φυσιολογικό όγκο μαλλιών από 90.000 - 130.000 τρίχες.
Ο φυσιολογικός ρυθμός τριχόπτωσης είναι περίπου 50 τρίχες την ημέρα, που όμως ξαναβγαίνουν από τους ίδιους θύλακες μετά από λίγες εβδομάδες.Αυτή η διαδικασία και με αυτό το ρυθμό είναι φυσιολογική τριχόπτωση και τα μαλλιά μας δεν αραιώνουν.Αν ομως παρατηρηθεί πολλή μέγαλη αύξηση τίς πτώσης εκεί κάτι τρέχει. Συνήθως η πιο σημαντική αιτία είναι η κακή διατροφή που έχει σαν συνέπεια να μην παίρνουν οι τρίχες των μαλλιών τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξή τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Powered by Blogger